Mijn favorieten

Blog

Woningaanbod droogt op
Geplaatst op: 11 april 2024
De koopwoningmarkt is in het eerste kwartaal 2024 duidelijk in trek. In het normaal gesproken wat rustigere eerste kwartaal zijn de transacties dit keer juist toegenomen. Dat blijkt uit de NVM-woningmarktcijfers en analyse van NVM-dochter brainbay over het eerste kwartaal 2024.
Lees meer...
Cijfers NVM woningmarkt Q4 2023
Geplaatst op: 12 januari 2024
In het laatste kwartaal van 2023 vertoonden de NVM-makelaars een stijging in het aantal verkochte woningen, waarbij ook de prijzen licht zijn toegenomen.
Lees meer...
Kopen van een huis: vergroot je kans
Geplaatst op: 4 januari 2024
Als er iets in beweging is, dan is het de woningmarkt wel. In 2022 was het woningaanbod ongekend klein en de hypotheekrente historisch laag. In 2023 zijn er weer nieuwe ontwikkelingen. Een fors gestegen hypotheekrente; duurzame woningen met een goed energielabel die hoger worden gewaardeerd; prijzen die in de lift zitten; meer overbiedingen op woningen. Hoe vind jij met succes een huis?
Lees meer...
Wijzigingen in 2024 op de woningmarkt
Geplaatst op: 4 januari 2024
Per 1 januari 2024 zijn er weer tal van wetswijzigingen doorgevoerd die ook betrekking op u als (aankomend) huizenbezitter betrekking kunnen hebben. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje.
Lees meer...
Cijfers NVM woningmarkt Q4 2022
Geplaatst op: 13 januari 2023
Het groeiende woningaanbod biedt woningkopers meer keuze en kansen tegen licht gedaalde prijzen. Daarmee komt de koopwoningmarkt in wat rustiger vaarwater.
Lees meer...
Duurzame woningen presteren beter door energiecrisis in veranderende woningmarkt
Geplaatst op: 24 november 2022
Woningen met een groen energielabel doen het in de huidige woningmarkt beter dan woningen met een minder groen label.
Lees meer...
Meer ruimte en kansen op woningmarkt
Geplaatst op: 24 november 2022
De woningmarkt wordt wat rustiger en ruimer.
Lees meer...
Q3 2022 in de verkoop: Lelystorage
Geplaatst op: 10 mei 2022
Bedrijfsunits en opslag in Lelystad
Lees meer...
Binnenkort in de verkoop: De Raad Heiloo
Geplaatst op: 3 mei 2022
Dorps wonen komt weer tot leven aan de Raadshuisweg in Heiloo
Lees meer...
Hectiek op woningmarkt houdt aan
Geplaatst op: 21 oktober 2021
Sterke daling aanbod, prijzen stijgen met 19%
Lees meer...
NVM roept politiek op om woningzoeker perspectief te geven
Geplaatst op: 29 september 2021
De NVM roept de politiek op Prinsjesdag 2021 opnieuw op de crisis op de woningmarkt als prioriteit te behandelen.
Lees meer...
Nieuw kabinet: pak helder signaal makelaars voortvarend op
Geplaatst op: 1 maart 2021
Met een minister van Wonen, meer regie vanuit het Rijk en het meer & sneller aanwijzen van locaties binnen gemeenten en provincies kan de huidige woningnood worden bestreden. Dat zijn de belangrijkste resultaten van de NVM-woonenquête (uitgevoerd door brainbay), waar ruim 550 NVM makelaars op hebben gereageerd. NVM-voorzitter Onno Hoes vindt dat het nieuwe kabinet, van welke samenstelling dan ook, nu moet doorpakken. “Dit is een helder signaal vanuit de praktijk. Deze heldere boodschap kan en mag een volgend kabinet niet meer naast zich neerleggen. Bovendien levert een actieve woningmarkt veel banen op en dat kan in het post-coronatijdperk enorm helpen om de economie een flinke impuls te geven.”
Lees meer...
Brede wooncoalitie gaat woningtekort aanpakken en woonklimaat verbeteren
Geplaatst op: 18 februari 2021
De komende tien jaar 1 miljoen huizen bouwen, zodat er meer betaalbare huur- en koopwoningen beschikbaar komen. Voor starters en doorstromers en voor alle inkomens en generaties. Samen de leefbaarheid in buurten verbeteren en bewoners ondersteunen. De woningvoorraad verduurzamen. Een unieke coalitie van 34 organisaties heeft deze voorstellen en afspraken vastgelegd in de ambitieuze Actieagenda Wonen. Samen met het volgend kabinet willen de partijen de plannen snel tot uitvoering brengen. Als het kabinet zijn bijdrage levert, kunnen ze snel aan de slag.
Lees meer...
Koopwoningmarkt trekt ondanks coronacrisis ook in vierde kwartaal flink aan
Geplaatst op: 18 februari 2021
De centrale en lokale overheden hebben het enorme pakket aan ondersteunings-maatregelen in het kader van de coronacrisis tot eind 2020 in stand gehouden. Daardoor zijn nog steeds relatief weinig woonconsumenten in economische zin echt geraakt door de coronacrisis. In combinatie met een vooruitzicht op het vaccineren van de bevolking, is het vertrouwen in de koopwoningmarkt in het derde en vierde kwartaal van 2020 weer volledig hersteld. Woonconsumenten durven, tegen forse prijzen, ook in 2020 een (andere) woning te kopen.
Lees meer...
Op zoek naar een woning? Dit betekenen de aangescherpte coronamaatregelen voor u
Geplaatst op: 26 januari 2021
Op 20 januari 2021 heeft minister-president Mark Rutte ons land geïnformeerd over de op handen zijnde extra maatregelen om de gevolgen van de derde coronagolf te dempen. Eén van deze maatregelen is de instelling van een avondklok tussen 21:00 en 4:30. Daarnaast wordt het aantal te mogen ontvangen gasten thuis per huishouden teruggebracht van twee naar één per dag in de privésfeer.
Lees meer...
Grote vraag naar huizen houdt aan, prijzen stijgen naar recordhoogte
Geplaatst op: 26 januari 2021
De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning in het bestaande segment steeg in het vierde kwartaal van 2020 naar 365.000 euro, een stijging ten opzichte van 2019 van maar liefst 11,6%.
Lees meer...
NVM ondertekent ‘Convenant verduurzaming in de koopketen’
Geplaatst op: 11 januari 2021
Op 17 december j.l. heeft de NVM het Convenant verduurzaming in de koopketen ondertekend.
Lees meer...
Energielabel nodig voor plaatsing op Funda
Geplaatst op: 14 december 2020
Per 1 januari 2021 wordt de wetgeving voor het energielabel aangescherpt. Het wordt verplicht om een geldig energielabel te vermelden in advertenties voor de verkoop of verhuur van een woning.
Lees meer...
Mondkapjesplicht
Geplaatst op: 14 december 2020
Op 1 december is in Nederland de mondkapjesplicht ingegaan. In alle publieke ruimten moet een mondkapje gedragen worden. Wat betekent dat nu voor de woningzoekende consument?
Lees meer...
NVM-voorzitter Onno Hoes: Kabinet doet te weinig aan woningnood
Geplaatst op: 19 november 2020
In het televisieprogramma WNL op Zondag (15 november) heeft de voorzitter van de NVM, Onno Hoes gepleit voor actie van het kabinet op het gebied van woningnood.
Lees meer...
Startersvrijstelling / verhoging overdrachtsbelasting
Geplaatst op: 19 november 2020
De Wet differentiatie overdrachtsbelasting is door de Tweede Kamer aangenomen.
Lees meer...
Koopintentie neemt toe terwijl verkoopintentie afneemt
Geplaatst op: 19 november 2020
Consumenten zijn sinds september weer actiever op zoek naar een woning op funda. Ook de groep die van plan is om een nieuwe woning te kopen wordt steeds groter.
Lees meer...