Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Wonen in Harmonie
1811 Alkmaar
Koopaanneemsom € 349.000,- tot € 475.000,- Verkocht
072-5625544

Kenmerken

Aantal kavels 13 Woningtypen Woonhuis
Lees meer

Omschrijving

Wonen in Harmonie!

Op de plek van de voormalige bioscoop "De Harmonie", middenin het bruisende centrum van Alkmaar realiseert de ontwikkelcombinatie Pro6 Vastgoed, Kennemer Haeve Vastgoed en De Geus Bouw 13 unieke stadswoningen.

Het plan bestaat uit 6 patiowoningen en 7...
Lees meer

Omschrijving

Wonen in Harmonie!

Op de plek van de voormalige bioscoop "De Harmonie", middenin het bruisende centrum van Alkmaar realiseert de ontwikkelcombinatie Pro6 Vastgoed, Kennemer Haeve Vastgoed en De Geus Bouw 13 unieke stadswoningen.

Het plan bestaat uit 6 patiowoningen en 7 stadswoningen met woonoppervlaktes tussen 112 m2 en 167 m2.
De patiowoningen met een bruto inhoud tot 668 m3 worden gerealiseerd op de plek waar voorheen de grote zaal van bioscoop de harmonie gesitueerd was. De oude spantconstructies blijven gehandhaafd zodat ook in de nieuwe situatie een stukje Alkmaarse historie in stand blijft. De woningen bestaan uit 2 lagen: de begane grond en een verdieping. De woningen hebben een diepte van ruim 17 meter. Alle patiowoningen hebben een binnentuin (patio) die een unieke woonbeleving zal geven. De ruimtes in de woningen hebben veelal een relatie met de patio en profiteren van de bijzondere lichtinval. Aan de Doelenveld zijde beschikken de woningen over een riant terras. De verdieping ter plaatse van de oude grote zaal heeft een unieke vrije hoogte van 5 meter. De verdieping heeft de beschikking over 2 luxe badkamers en een separaat toilet. Op de plattegronden in de brochure zijn indelingsvarianten opgenomen, maar de woningen zijn ook naar eigen inzicht in te delen.

De stadswoningen grenzen zowel aan de Lombardsteeg als aan het Doelenveld en komen op de plek van de meest recente uitbreiding van de bioscoop. Na sloop van deze laatste uitbreiding ontstaan hier 7 ruime woningen met een bruto inhoud tot 525 m3. De meeste woningen zijn bijna 11 meter diep. De entreepartijen bevinden zich aan de Lombardsteeg. Wonen is meer gericht naar het Doelenveld. Aan het Doelenveld zijn heerlijke terrassen gesitueerd. Wilt u wat meer privacy? Alle woningen beschikken over een uniek dakterras dat u via een vaste trap in combinatie met een elektrisch bedienbaar dakluik bereikt. De woningen beschikken over drie volwaardige woonlagen waarvan de indeling en het gebruik naar eigen inzicht kunnen worden ingevuld.

OMGEVING:
U hoeft zich in Alkmaar geen moment te vervelen. De kaasstad heeft een grote diversiteit aan goede winkels, restaurants, en uitgaansgelegenheden. In Alkmaar kunt u struinen door gezellige oude straatjes, genieten op een terras, varen op de grachten of wandelen in een van de oude stadsparken. Aan cultuur geen gebrek: de stad heeft musea, een stadsschouwburg en kent muziekfestivals. Alkmaar heeft eveneens een rijk verenigingsleven en goed openbaar vervoer.

Buiten Alkmaar zijn mooie, karakteristieke dorpen te vinden. Bollenvelden in het voorjaar zijn prachtig. Gaat u de stad uit, dan bent u zo in het bos- en duingebied of het recreatiegebied Geestmerambacht. Uitwaaien of zonnen op het stand? Ook dat kan. Maar er ligt meer binnen handbereik.: via de A9 bereikt u binnen een half uur steden als Haarlem en Amsterdam.

GESCHIEDENIS:
Alle woningen hebben een relatie met het Doelenveld. Het Doelenveld herinnert aan de stedelijke schutterij. Het Doelenveld fungeerde eeuwenlang als schiet- en exercitieterrein. De schutterij, het vrijwillige stadslegertje, stond schout en schepenen terzijde om de orde te handhaven en de bevolking te beschermen tegen vijandelijke aanvallen. In de loop van de achttiende eeuw raakte de schutterij in verval. De gewapende burgerwacht werd overbodig toen politie en leger geleidelijk de taken gingen overnemen. Het onderkomen van de oude schutterij ‘de Oude Doelen’ werd afgebroken. Vanaf toen resteerde de Nieuwe Doelen als zetel van de schutterij.

De schutters besloten in het vervolg voor het plezier te blijven schieten. In 1824 werd dan ook de recreatieve handboogschutterij Sint Sebastiaan opgericht. De handboogschutters van de jonge schutterij schoten op het Doelenveld op een vogel (een stoffen papegaai) die aan de top van een houten paal was geplaatst. Elke zaterdagmiddag kwamen de leden van Sint Sebastiaan bijeen om naar de vogel te schieten. De traditionele nazit genoot minstens zoveel bekendheid.

In de tweede helft van de negentiende eeuw vormde het Doelenveld steeds meer het hart van Alkmaar. Muziekuitvoeringen van het Stedelijk Muziekcorps en de spectaculaire ballonvaart op 29 juli 1888 vanaf het oude schuttersveld zijn daar een voorbeeld van. In 1889 kreeg de Alkmaarsche IJsclub toestemming op het Doelenveld een ijsbaan aan te leggen.

Ter plaatse van de meest recente uitbreiding van de bioscoop, op de plek waar de 7 stadswoningen worden gerealiseerd, stond ooit de ‘Bank van Lening’. Ook wel Lommerd genoemd; de naamgever van de Lombardsteeg. Na sloop van de Lommerd is een tuinmuur gerealiseerd waarvan alleen de oude pilaar nog zichtbaar is. In het ontwerp van de stadswoningen is de contour van de oude stadsmuur symbolisch geïntegreerd. Om die reden is de eerste laag opgetrokken uit een afwijkende steenkleur en springt de gevel vanaf de tweede laag terug.
Overdracht Status Verkocht Koopaanneemsom € 349.000,- - € 475.000,- Indeling Gebruiksoppervlakte 112 m² t/m 167 m² Inhoud 392 m³ t/m 668 m³ Perceeloppervlakte 60 m² t/m 125 m² Start Verkoop 17-01-2018 Aantal kavels 13 Vrij 0 Aantal Bouwtypes 2 Woningtypen Woonhuis

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Nieuwbouw inschrijven

Bedankt voor uw inschrijving. Uw aanvraag wordt in behandeling genomen. U krijgt zo spoedig mogelijk een bericht van ons.

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.